Berita

Berita

semasa
General Director of Higher Education visits ASB Innovation & Entrepreneurship Centre

Kuala Lumpur: General Director of Higher Education, Datin Paduka Ir. Siti Hamisah Tapsir along with a score of delegations from Department of Higher Education attended the Innovation and Entrepreneurship Joint Discussion at Asia Business School (ASB) in Sasana Kijang.

Baca selanjutnya...
Hari Bersama Pelanggan Pengurusan Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) 4/2017

Program Hari Bersama Pelanggan PPTS Siri 4/2017 yang berlangsung pada 4 April 2017 memfokuskan kepada pengurusan pelajar antarabangsa dan tenaga pengajar ekspatriat.

Baca selanjutnya...
Karnival Pendidikan Tinggi Negara di CityOne Exhibition Centre, CityOne Megamall, Kuching Sarawak (ZON SARAWAK) pada 18 & 19 MAC 2017 (Sabtu & Ahad)

Lawatan booth oleh YBhg Datin Paduka Ir. Dr. Siti Hamisah, Pengarah Jabatan Pendidikan Tinggi, di KPTN 2017 Zon 6, CityOne Megamall, Kuching, Sarawak.

Baca selanjutnya...
Karnival Pendidikan Tinggi Negara seterusnya di 1Borneo Hypermall, Kota Kinabalu Sabah pada 11 & 12 MAC 2017 (Sabtu & Ahad)

Karnival Pendidikan Tinggi Negara seterusnya di 1Borneo Hypermall, Kota Kinabalu Sabah pada 11 & 12 MAC 2017 (Sabtu & Ahad)

Baca selanjutnya...

Perkhidmatan

Menyediakan maklumat kemasukan ke IPTA melalui laman web Rasmi Kemasukan Pelajar ke IPTA

Menyenaraikan maklumat serta borang-borang untuk pengesahan sijil pelajar

Menerangkan proses serta menyediakan borang bagi memastikan bakal pelajar yang ingin mengikuti program pengajian ke luar negara memenuhi syarat kelayakan minimum

Dikeluarkan kepada bakal pelajar yang layak dan memenuhi syarat yang telah ditetapkan untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara tetapi belum mendapatkan tempat di IPT

Unit Khidmat Bantuan Pelanggan.
Surat: Aras Tanah, Kaunter 6, Bangunan Kementerian Pendidikan Tinggi, Menara 2, Jalan P5/6 Presinct , 62200 W.P. Putrajaya.
Emel: idasuzana@mohe.gov.my atau snurhidayah@mohe.gov.my atau nurainaa@mohe.gov.my atau atau nhazlinda@mohe.gov.my
Telefon: 03-8000 8000; Ext : 4826/4817/4825 atau 03-8870 6783/6986/6987/6796

 

Menyediakan perkhidmatan dari pelbagai sumber yang boleh dijadikan rujukan kepada pelajar.

Kajian ini bertujuan mendapatkan pandangan dan pengalaman anda terhadap beberapa aspek berkaitan program pengajian, kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan semasa anda mengikuti pengajian.

MyGrants adalah medium bagi membantu penyelidik dalam memupuk sifat keserakanan dalam kalangan penyelidik dan membantu membangunkan lebih banyak kajian dalam satu platform yang kondusif. Profil JPT